Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Bruno Maximuksen öljyvärimaalauksia Jean Sibeliuksen 150-vuotis juhlavuoden kunniaksi Villa Tomtebossa 1.7-26.7.2015

 

Bruno Maximus (s.1970) on suomalainen kuvataiteilija. Hän teki ensimmäiset tilaustyönsä 12-vuotiaana. Hän on pitänyt yli 100 näyttelyä Suomessa ja ulkomailla, kuten Australiassa, Brasiliassa, Englannissa, USA:ssa, Portugalissa, Puolassa, Ranskassa, Ruotsissa ja Unkarissa. Hän on myös asunut ja työskennellyt pitkiä jaksoja mm. Australiassa, Englannissa ja Brasiliassa.

 

Bruno teki ensimmäisen Sibelius-maalauksensa vuonna 1997 Lontoossa.

2000-luvulla syntyi kaksi Sibeliusta. Vuonna 2014 hän alkoi työstämään pääasiassa Sibeliuksia. Nyt maalauksia on yhteensä noin 40. Syy teoksiin oli myös se että Sibeliusta oli maalattu yllättävän vähän, varsinkaan tilanne-kuvauksia.  Maalaussarja alkoi Sibelius-tutkielmista kohti suurempia, kokonaisvaltaisia maalauksia.

 

Tiettävästi maestron  konsertinjohtamisesta ei ole aikaisemmin tehty maalauksia. Sibelius näki äänet väreinä ja visiot kuuli korvilla.

 

Sibelius leiskuu, pirskahtelee, tyyntyy ja miettii. Värikkäissä maalauksissa on useita kerroksia maalia uusin tuulahduksia. Säveltäjä on aktiivinen ja monipuolinen toimija.

 

 

 

Kuvagalleria

Puutarhan toisella puolella on viihtyisä tila puutarhajuhlillePuutarhan toisella puolella on viihtyisä tila puutarhajuhlille